Rasismia, "Rasismia" vaiko silkkaa niuhottamista

Osuipas hassunhauska uutinen silmiin lukiessani Iltalehden nettiversiota: "Fazerin karkit raivostuttavat Ruotsissa". Kina-karkkipussit ovat siis loukkaavia kun siinä on kuva karikatyyrisestä kiinalaisesta -tulee kummasti mieleen se, kun lakupatukoiden musta hahmo piti vaihtaa pois kun oli ns. rasistinen.

Voitte olla eri mieltä, mutta miun mielestä tuo on silkkaa niuhottamista. Miksei vedetä hernettä nokkaan jos jonnekkin piirretään kliseinen kuva esimerkiksi perinteisestä suomalaisesta kaljasieposta blondeine hiuksineen, kaljamahoineen ja päiväkänneineen. Se on meistä ja varmasti (ja varsinkin) ruotsalaisistakin hauskaa, itseironiaa parhaimmillaan, hoh hoh ja hah hah. Mutta sitten kun piirretään siisti kuva kiinalaisesta -en itse vain pysty löytämään tuosta mitään loukkaavaa, ja eikös kyseisen kansalaisuuden edustajat piirretä vähän kaikkialla noin?- niin "RRAAAA RASISMIA RASISMIA!" Kun lakupatukassa on hellyyttävä kuva mustaihoisesta -"POLTTAKAA RASISTIT ROVIOLLA!"
Kun seuraavan kerran näen Seiskan tms. kuvituskuvassa kännisen suomalaisen, alan minäkin lähettämään vetoomuksia kuvan poistamiseksi ja väittämään lehteä rasistiseksi koska tunnen kuvan kansallisuuttani pilkkaavaksi. Huoh ja ei hyvää päivää. =_=

Miusta siinä on tietty ero rasismin ja ns. rasismin välillä. Rasistisuus on selvää dissausta, mustamaalausta, panettelua tai mitä tahansa fyysisesti/psyykkisesti satuttavaa toisen kansallisuutta koskien.  Mutta se että piirretään karikatyyri ei ole ainakaan minun mittapuuni mukaan rasismia, ellei se sitten ole tehty juuri kyseisen kansallisuuden mustamaalaamiseksi. Karkkipapereissa sitä ei nyt kuitenkaan taideta käyttää niin, vai mitäs luulette... Miksi kaikesta pitää tehdä nykyisin niin vaikeaa? 8C


Aika sekava rant tuli, mutta ehkä tilanteen voisin kuvata niin että piirrätkö homoparin vai piirrätkö niistä jotain provosoivaa raamattukamaa, tai että heitätkö homokaverillesi rentoa läppää aiheesta vai mollaatko häntä. Got it?

3 kommenttia:

  1. totta, oot hyvä kirjoittaa :)

  1. Ironista että löysin juuri kommenttisi luettuani tuhat typoa ja asiavirhettä, mutta kiitos. XD

  1. Iha samaa mieltä sun kanssa!

Lähetä kommentti

Ruusut, risut, kysymykset ja randomiudet otetaan kaikki vastaan kunhan asiallisina pysytään. :)