Karvainen sammakko (kuvapostailua)

(Otsikointitaidot <69)

Olen kihlattu päättötyöhöni joten muuta elämää ei meikällä ikävä kyllä nyt ole tällä viikolla ollut -Miia on saanut (tai ehkä välillä joutunut :D) ottaa tämän viikon vastuuta Haddin liikutuksesta lähes kokonaan. Tiistaina herra isoherra pähkinäpäällä oli vapaapäivä, mikä näkyi sitten keskiviikkona kun sen ainoan kerran ehdin sitä käydä nopeaan juoksuttamassa -tuli pierupukkia ja kaahailua ihan tarpeeksi taas yhden kerran varalle, pelkään aina että milloin Haddi juoksee vahingossa päälle kun se ei oikeasti _yhtään_ katso minne juoksee -se kirjaimellisestikin kimpoilee seinistä! Hevosharrastus laski verenpainetta ja vähensi stressiä, niinhän se oli? :D

Muuten Haddi on ollut yllättävän nätisti, eilen Miia siskoineen kävi hieman sitä irtohyppyyttämässä ja taas oli kuulemma tukka putkella mennyt. Herra edusti taas hyvin itseään mm. hyppäämällä paikaltaan mietittyään ensin tilannetta hieman enemmän estettä tuijoteltuaan. Ainakin pomppuvoimaa siis riittää, mutta kun se vielä osattaisiin suunnata oikeisiin tilanteisiin eikä sammakkohyppyihin!

Wruuuuuuuuuuuum
Olen törmännyt nyt syksyllä lähinnä kisojen yhteydessä moniin ihmisiin, jotka vaan yhä sitkeästi uskoo että issikat on vain maastomopoja ja ne kisaa korkeintaan tölttibaanoilla. Viimeksi kuulin maailman ärsyttävimmän lauseen, "Ai mutta mä luulin aina että ne on vaan sellasia ristikkoluokkaponeja." Ristikkoluokkaponeja?! Totta kai realisti saa olla, en minä Haddillakaan ikinä nouse seuratasolta pois ja olen tyytyväinen jos saadaan kisoissa edes puhdas rata tai edes se hyvä mieli, mutta en minä voi väittääkään etteikö se ihan keskiverrosti hyppää. Tyyli ei ole mahtavin, se ei tajua itse ajoittaa hyppyjä eikä aina muista venyttää pituusesteille, mutta se silti tykkää siitä ja on tähän mennessä hypännyt jokaisen esteen yli jonka olen sille pysännyt, olkoot se sitten pieni 40 cm ristikko, pelottava kakkaämpärieste (Haddi saa painajaisia) tai metrin pysty. Välillä tulee ilopukkeja ja rallittelua mutta hei, positiivista on se että hevosella on kivaa! Siitä kertoo jo sekin ettei Haddille  tarvitse tehdä kujia irtona hypätessä -ei edes voikaan, sillä Haddi ei ihan tajua niitä johdanteita... 

Viimeksi kun sellaista nimittäin yritettiin pysätä hyppäsi Haddi aina sen johdanteen yli, vaikka se oli tasan tarkalleen samankorkuinen kuin estekin. Se nähtävästi jollakin ihmeen pöhkölogiikalla ajatteli että kaikki pitää tehdä vaikeaksi, eikä sitä suoralla lähestymisellä olevaa estettä voi hypätä vaan pitää kääntyä postimerkin päällä ja hypätä paikoiltaan johdanne... Huoh. :)))

3 kommenttia:

  1. Voi vitsi ku toi on sulonenn :) Kyllä issikoilla voi tehdä ihan siinä missä muillakin! Muistan joskus hypänneeni yhellä ihanalla issikalla 80-90 cm rataa, puhtaasti hyppäsi no problem :) Ja yhtään en ihmettele vaikka korkeushyppyäkin voisi harrastaa, varmasti löytyy ponnua näiltä mukamas "ristikkoluokkaponeilta". Issikat on pienestä koostaan huolimatta niiin vahvoja hevosia.

  1. Nii-i... Miksei issikalki pystyis hyppää ja tuuppailee. Tota voi vähän verrata ns. lämppärasismiin (voiko niin sanoa?). Hevosia lv:t ja issikatki on ja hyvällä yhteistyöllä niistäkin voi saada vaikka mitä.
    Sen sanon vielä että jokainen hevonen hypätä osaa, rodusta riippumatta :D

  1. Roturasismia, sepä se. :D Kun joskus kisakaveria olen ostamassa, niin vaikka nyt päässä onkin rotuja joiden edustajia mukamas etsin niin jos joku iskee ja tuntuu hyvältä ratsastaa niin rodusta riippumatta sen ostan. Joskus olin esimerkiksi sitä mieltä etten tahdo ikinä ratsastaa muilla kuin issikoilla, mutta kuinkas sitten kävikään -hevosia ne kaikki muutkin on!

Lähetä kommentti

Ruusut, risut, kysymykset ja randomiudet otetaan kaikki vastaan kunhan asiallisina pysytään. :)