Rakkaudesta rimppakinttuihin

Joskus lupasin että piirrän välillä muitakin kuin ahaltekinhevosia.

Se lupaus ei pitänyt, anteeksi!

Cremello at-ori.

Tummanruunikko at-tamma.

Tummanruunikko at-tamma.

Voikko at-ori.

Miulla on vain joku juttu näihin hevosiin, on ollut varmaankin vähintään 13-vuotiaasta saakka. En ole ns. roturasisti ja hevonen on hevonen, olkoot se sitten jyllantilainen, täykkäri, issikka tai lämppäri, mutta jos minulle tarjottaisiin samaan hintaan pitkälle koulutettua ratsua ja vielä keskeneräistä ahaltekeä, ottaisin jälkimmäisen vaikka sen kanssa joutuisinkin ehkä kokemaan enemmän hikeä, verta ja kyyneliä enkä ehkä itse pääsisi viemään sitä niin pitkälle kuin "valmista" hevosta.

Aina saa haaveilla, nuo ovat niin pirun kalliita... Virossa erään kasvattajan kanssa olen ollut kirjeenvaihdossa ja aion kyllä käydä edes ahaltekejä siellä katsomassa, vaikken sitten (vielä) sellaista itselleni ostaisikaan. Jos joskus olisin vain tarpeeksi osaava ja taitava, hyvätuloinen ja vakaassa työsuhteessa niin sitten saisi Haddi varmasti rimppakinttukaverin.

10 kommenttia:

  1. Upeita piirroksia! :). En tiedä, kuinka usein tätä sulta kysytään, mutta kuinka paljon sulla yleensä kuluu aikaa yhteen piirrokseen?

  1. Bongasin blogisi kun tutkailin omien lukijoiden lukuluetteloja. Siis aivan mahtava blogi, piirrät aivan sikahienosti ja teksti on kaikin puolin hauskaa.. Ahaltekit ovat hienoja heppoja. Itse astutin vanhan tammani ahaltek ori Darganilla. Täällä Salossa asuu eräs Ahaltek kasvattaja, Elena, joka tuo myös venäjältä hevosia. Aivan mahtava persoona ja aivan mahtavia hevosia. Dargankin on niin syötävän kaunis kuin hevonen vain voi olla..

  1. Kiitos kehuista -ja mitä ihmettä, löytyykö Suomestakin kasvattaja? :O Onko hänellä nettisivuja tms. mitä pääsisin kyyläämään, tuskin edes tarvitsee sanoa että lähdin heti laskemaan mielessäni että paljonkohan saisinkaan palkoistani säästettyä... Tosin jo se että pääsisin näkemään, koskettamaan, valokuvaamaan ahaltekejä olisi meikälle jo niin iso juttu että varmaan sukatkin pyörisi jaloissa!

  1. Kiitos! :) Se riippuu hirveästi piirroksesta ja paljonko tahdon siihen panostaa, näihin on kulunut ehkä suurinpiirtein 4-6h. En yleensä katso kelloa, ellen sitten ole tekemässä tilaustyötä.

  1. At-hevoset ovat myös mun yksi suosikkirotu (arabin ollessa kuitenkin ykkönen). Itse olen yhden rodun edustajan nuorempana tavannutkin, ori Saljukin. En tosin yhtään tiedä, oliko se oriin oikea nimi. Harmittaa vaan, että näiltä hevosilta usein tuo harja ajellaan pois. Ovat kuitenkin kauniimpia harjan kanssa ja jos omistaisin at:n, niin en kyllä harjaan koskisi ;>

  1. Mulla oli 5 vuotta oma at mut jouduin myymään sen ulkomaille tätiratsuksi kun jalkoihin tuli sanomista ja esti kilpakäytön eikä suomesta löytynyt ostajaa :(
    Mutta onnellisena näyttää elävän tälläkin hetkellä, olisi tarkoitus mennä katsomaan sitä joskus jos tekee matkaa sinnepäin :) myynnistä on jo vuosi.mutta ikävä on edelleen kova, hän oli kuitenkin juuri täydellinen hevonen minulle ja harmittaa kovasti kun meidän yhteistyö jäi niin lyhyeksi :(
    Nykyään mulla on poni joka toimiin mun kilparatsuna :D mutta jos joskus saan uudelleen tarpeeksi rahaa niin lähden metsästämään kilpahevosta joka varmasti on rodultaa ahaltekki, niin upeita hevosia ne on!

    Piirrät muuten aivan älyttömän upeasti! En oo ennen nähnyt noin hienoja piirroksia tavallisella ihmisellä! :0

  1. Minulle tuo harjan ajelu on vähän sama kuin issikan harjan kasvattaminen tuuheaksi tai vuoniksen pystytukka -se on sellainen makukysymys, ja varmasti aika hevoskohtainen. Haddilla pidin pitkään ihan käytännöllisyyssyistä pahana kesäihottumahevosena lyhyttä vuonismallista harjaa, kunnes nyt vihdoin sain kasvatettua sen pitkäksi ja tuuheaksi, jee! Ja aivan kuten tallistakin löytyy niin hampputukkaisia vuoniksia, löytyy niitä keesipäitäkin -ja molemmat ovat yhtä hienoja. :)
    Tosin jos meikällä olisi teke niin antaisin sen harjan kasvaa edes jossakin vaiheessa, en kyllä ikinä sitä kokonaan pois tahtoisi niin kuin jotkut kasvattajat. :I

  1. Voi ei, otan osaa -ei varmasti ollut helppo paikka myydä sitä! :/ Kisahevosenahan tekke on ihan verraton, tai ainakin minun kohdallani pääsisin etenemään ihan peruspullaisen ahaltekenkin (...onko peruspullaisia ahaltekejä :D) kanssa tarpeeksi pitkälle.

    Kiitos kehuista, lämmittää mieltä! 8)

  1. http://www.sukuposti.net/hevoset/dargan/254440 Tuossa on hänen kaunis oripoikansa :) Nettisivuista en tiedä, ei taida olla. Myy silloin tällöin ihan markkinoilla hevosia. Kasvatus on siis pienimuotoista, mutta hänen kauttaan varmasti pääsisi helposti muihinkin piireihin. En nyt viitsi sukunimeä tähän kirjoittaa, mutta jos yhtään kiinnostaa lisää niin paa mulle s-postia. anppa91(at)hotmail.com

  1. Oi hän omistaa Darganin, tuota oria onkin tullut enemmän tai vähemmän katseltua! :) Laittelen siulle sähköpostia, en tosiaan todellakaan vielä pystyisi toista hevosta ostamaan (oma talli ei ole valmis, eikä ole kyllä vielä sitä ihanaa kahisevaakaan :D) mutta olisi mukava kysellä hieman lisää rodusta, ehkä käydä vilkaisemassakin että millaisia hevosia nuo ovat -helpompi se on Suomen sisällä käydä katsomassa kuin matkata Viron läpi, kuvittelkaa meikäläinen ajamassa yksin siellä jossakin, eksyksissä.... :V

Lähetä kommentti

Ruusut, risut, kysymykset ja randomiudet otetaan kaikki vastaan kunhan asiallisina pysytään. :)