Tallivaatteet, mitä ne on? Voiko ne syödä?

Joku kysyi meikältä jo aikapäiviä sitten että millaisissa vaatteissa olen tallilla, varmaan lähinnä tarkoitti että tilaanko ihan miesten ratsastusrättejä vai ostanko vain mikä näyttää kivalta ja tuntuu hyvältä.


Vastaus, pukeudun aivan epätarkoituksenmukaisesti. :))) Ratsastaessa tykkään käyttää pehmeitä farkkuja, joskus jopa ihan ratsastushousuja jos haluan näyttää siistiltä, mutta jos tiedän etten selkään nouse niin en jaksa vaatteita vaihtaa -remmihousut, arkitakki ja (siskon) valkeat lapaset, asiallista eikö? 
...Synninpäästönä myönnän että olen myöskin joskus joutunut nousemaan kurinpalautuksellisessa tilanteessa satulaan noissa housuissa, ja kyllä, kankkuni sai komeat solkikuviot loppuillaksi!

Asiasta kukkaruukkuun, kuvan ottohetkellä pidin tuntia Miialle ja Haddille. Ei, en ole hyvä ratsastaja käytännössä, mutta teoriaa meikältä löytyy niin paljon kuin voi vain kuvitella löytyvän ihmisestä jota kiinnostaa kaikki klassisesta ratsastuksesta kvanttimekaniikkaan (ja ihan oikeasti olen kiinnostunut kvanttitason asioista, naurakaatten vaan :D). On toisaalta hienoa ja toisaalta ihan hemmetin mälsää, että itse en saa Haddia kulkemaan nätisti, mutta sitten osaan ohjeistaa kaikki muut ratsastamaan sitä oikein. On vain niin paljon helpompi korjata asioita kun ne näkee sivusta eikä selästä!

Farkkujen puolustukseksi on sanottava, että ne ovat pehmeät ja mukavimmat ratsastushousut mihin olen koskaan törmännyt! Ja kyllä, farkut!
Hirrrrveän random postaus, rupesin vain vanhoja kuvia katsellessani miettimään että joo-o, kyllä mulla 1/5 kuvissa oli ihan oikeat tallivaatteet... :D Toisaalta möyritään eläinpölyssä, liassa ja kurassa muutenkin joten ei kukaan perheessä enää jaksa erotella erikseen talli- ja arkivaatteita.

6 kommenttia:

  1. Westernissähän käytetään paljon farkkuja, että niitä ei länkkäratsastajien tarvi puolustella! :D Mutta nuo remmihousut näyttää kieltämättä aika villiltä valinnalta tallille, itse joskus samantapaisia pitäneenä en kyllä kiipeäisi hevosen selkään noissa :D Mutta kukin tavallaan, eikös se ole yksi tämän lajin hauskimmista puolista :)

  1. Länkkärihommissahan nuo vielä menee mainiosti ja sopii meininkiin, mutta se että ihan pokerinaamalla väännetään koulua ja rallitetaan esteillä farkut jalassa kieltämäti on joskus herättänyt kysymyksiä. :D Mutta kun ovat niin mukavan lämpimät ja pehmeät!

    Kukin tavallaan, toki voisin joskus ihan vain sillä perusteella jättää remmihousut kotiin etten jaksa aina kursia niitä kasaan temuttuani aikani hevosten kanssa... :B

  1. Samaa mieltä farkuista! :) Itse puksuttelin hevoseni kanssa lähes vuoden ilman satulaa, aina, siis _aina farkut jalassa! Harvoina kertoina (esim. valmennuksissa) pistin ratsastushousut jalkaan. Meen joskus myös satulan kanssa farkuissa, esim maastoon tai jos meen tosi kevyesti.. :D Mutta kuten sanoit, ne on niiiiiiiiii-in mukavat ja lämpimät ja pehmeät.

  1. Tuollaiset lököfarkut on niin herkkua ratsastaessa, missään piukemmissa en kyllä ihan mukavuussyistä viitsi ratsastaa mutta onneksi en ole ikinä niistä muutenkaan pitänyt. :P

  1. En tiedä olenko sitten ihan väärillä farkuilla ollut ratsastuksessa liikenteessä, mutta omasta mielestäni ne ovat aivan kamalat! Hiersivät silloin joka paikasta ja saumat painoi ilkeästi. Kaipa ne olisi silloin pitänyt olla ihan löysät versiot. Olen niin juurtunut tapoihini, että en voi ilman ratsastushousuja ratsastaa. x)

    Tosta "kukin tavallaan, eikös se ole yksi tämän lajin hauskimmista puolista" asiassa olen Emman kanssa samaa mieltä. Jotenkin tallilla voi aina olla niin rentona eikä tarvitse pohtia aina että miltä niinkään näyttää. Ei ketään kiinnosta! :)

  1. Selvästi oli vääränlaiset, miusta sellaset lököfarkut on justiinsa niin mukavat ja helpot. :D Ja nyt osaan taas arvostaa niitä enemmän, nimimerkillä kiinnitti tänään etukenkää remmihousut jalassa... Farkut olisi pelastanut tänään paljolta.

Lähetä kommentti

Ruusut, risut, kysymykset ja randomiudet otetaan kaikki vastaan kunhan asiallisina pysytään. :)