Paljon kuvia vaikka jos mistä

Tänään oli niin überkaunis, keväinen ilma että teki pitkästä aikaa mieli kuvata -ja siis ihan oikeasti ottaa kuvia eikä surkealla kännykkäkameralla räpsiä mitään todistusaineistoa. :D Puunasin Haddin puhtaaksi ja putsasin länkkärisuitset, pengoin liinan esiiin ja ei kun kentälle! Minulla ei ollut avustajaa mukana, joten Haddi sai luvan seisoa liinan päässä. Harmi vain että liina oli liian lyhyt, se on joskus jostain älyttömästä syystä lyhennetty ja muistutti enemmän riimunnarua, joten Haddi joutui seistä tököttämään "maahan sidottuna". Onneksi se kaikkien ihmeeksi oli senkin oppinut, osaa Ruuna Raketti välillä olla ihan fiksukin poika. :)
Ja katsokaa tuota harjaa, voitte uskoa paljonko hikeä, verta ja kyyneliä ollaan Miian kanssa vuodatettu että saadaan kesäihottumahevosella pysymään jouhet kuosissa ja tallessa!

"Mikä tää on voiks tän syödä?"


Haddi muuttui poniksi! :D 


Joo, hieman tänään tuuli... 
 Miten Haddin harja saatiin sitten kesällä säilytettyä? Letittämällä! Joka päivä. Joka. Ikinen. Päivä. Selvitysainettakin kului varmaan litra... Jouhet eivät katkeile yhtä helposti jos ne ovat piukeilla leteillä, jotka välillä vielä kieputettiin yhdeksi pitkäksi pitkoksi. Kun päällä on vielä kaksi kerrosta ötsiloimea, pikiöljyä tyvissä ja hyönteismyrkkyä kului varmaan purkki per viikko, niin Haddi ei tavalliseen tapaansa tuhonnutkaan harjaansa. Toki vaivaa mokomasta harjasta on paljon, mutta tämä on joku meikäläisten henkilökohtainen projetki saada kesishevosesta tuuheatukkainen ja selviämään ilman muitakaan ihovaurioita -myöskin ensi kesänä aiotaan polttiaiset ja paarmat voittaa ihan 6-0!

Yritin myöskin aamupäivällä kuvata Sulo-kissaa, mikä osoittautui hankalaksi; Sulo tuli jatkuvasti kiehnäämään linssiä vasten, joten yritä siinä sitten esitellä teille lukijoille mokomaa kattia! Hessu on sen sijaan paljon edustavampi kuvattava, kaunis maatiaisrouva. Näistä kateista pitääkin tehdä nyt vielä muistaessani esittelyt karvakorviin.

Palleropullero Hessu.
Kikkurakorvakarvat. Sulo the siperiankissa ei nähtävästi aio mennä ulos ennen kesää...

Sisko yritti saada Suloon jotain ryhtiä. Ei onnistunut, lötkö mikä lötkö. :P
En voinut vastustaa kiusausta kun löysin Photoshopin uumenista vanhoja tallentamiani toimintojonoja -oli pakko päästä vähän muokkailemaan kuvia! Tallilta tullessani otin siis kameran ja ajattelin ottaa jopa uuden profiilikuvan lärvikirjaan.

Ei onnistunut, tosin voiko muuta olettaa kun naama on paskainen hiestä ja liasta ja muutenkin ilme juuri niin tallilta palanut kuin voi vain olla... :D Pääsin joka tapauksessa leikkimään niillä toiminnoilla, ja ehkäpä minä täällä blogissa uskallan nämä kaameudet näyttää. En pidä ulkonäöstäni juuri nyt, näytän aivan peruskoululaiselta siloposkisena ja ilman keesiäni... voih, tulisipa jo kesä ja keesikausi! :CC


Mitä, miten niin elän kahvin voimalla? Ei ainakaan silmäpussit sitä sulle kertonut, hyshys nyt.  >:(

Alennuin teinipeiliin, tunsin muuttuvani taas 17-vuotiaaksi :D Mutta tuo peili on niin kivan näköinen että halusin edes jotenkin jossakin valokuvassa sitä hyödyntää, mikseipä sitten teineilyssä hehe.


Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, aiemmin en jostain syystä aikonut asiasta blogiin kirjoittaa mutta loppujen lopuksi ajattelin että miksikäs en. Pappani kuoli ennen joulua ja hautajaiset pidettiin loppiaisena, muistojuhla järjestettiin kotonamme eli papan synnyin- ja elintilalla. Asia ei sinällään minua järkyttänyt, hän oli jo vanha eikä alzheimerin vuoksi läheskään sama elämäniloinen mies kuin aiemmin. Mummoni heräsi yöllä papan sanoihin "minulla on kaikki nyt hyvin", sitten hän korahti ja nukkui pois vaimonsa viereltä omasta sängystään.
Pelottavaa kuinka ihminen voi noin aavistaa lähtevänsä. :o

Maailmassa on yksi loistava vanhan ajan hevosmies vähemmän, lepää rauhassa Tauno-pappa.

10 kommenttia:

 1. Tyhmä tarkennuskysymys; onko Haddilla siis kaksi ihisloimea päällekkäin? :D Mitä merkkiä suosit vai suositko mitään? Meikäläisen kaakilla on nimittäin tuo sama tuhannen viheliäinen vaiva, eikä yhtään haittaisi vaikka se ei tänä kesänä kadottaisikaan tukkaansa. Sen pörrö tosin on niin lyhyt, ettei sitä varmaan edes saa leteille...

 1. Ihana karvainen mini-mammutti! :D

 1. Näh, sillä on vain sellainen ovela nakinkuorimainen kaulakappale niin että kaulan ja niskan kohdalla on kaksi kerrosta kangasta. :D Mitään tiettyä merkkiä en suosi, tuo fiksu mies tahtoo aina nakuilla ja repiä loimensa riekaleiksi niin että a) se juoksee portilla edestakaisin ötsejä karkuun ja rikkoo kohta jalkansa, b) loimia joutuu ostamaan monta uutta kesässä, eli luonnollisesti aika halvoista merkeistä tykkään. Musta on kyllä tulossa taitava loimenpaikkaaja, loimissa on kohta enemmän paikkaa ku alkuperäistä kangasta.... :DDDDD

  Eiköhän sille edes lyhyet letit saa tehtyä, tai jos ei niin voit tehdä niinkuin mie tein Haddin lyhyiden niskatöyhtöjen kanssa eli jaoin ne pieniin osiin ja tein niistä nystyjä. Sekin auttaa jo jonkin verran. Kun ottaa harjan jokapäiväiseksi projektiksi ja rukoilee parasta ettei letit aukene ja hevonen hinkkaa, niin vaivannäkö palkitaan kyllä sitten kun harja on ihanan muhku ja pörrö! 8)

 1. Se on! :D Varsinkin kun kokoa löytyy kuitenkin ihan hevosen verran mutta karvaa on silti issikkamallisesti paljon, niin Haddi on tuollainen hauska iso nallukka :>

 1. Aa, aivan joo! Pitääpä alkaa mettästeleen tollekin sellasta makkarankuorta. Meiän loimet on kans kivan kirjavia, kun joistain vanhoista loimenrämistä leikellään käyttöloimiin paikat. :''D Meillä sentään kestää kaks kesää yks takki, jälkimmäisen varatakkina. Mutta kiitoksia, kokeillaan näitäkin nyt ens kesänä ja toivotaan et syksyn jälkeen tuolla olis jäljellä muutakin ku nysä. :)

 1. Sun pappas oli Tauno, mun kaverin pappa on Tauno, toisen kaverin pappa on Mauno ja mun pappa on Rauno. Huomaa millaset nimet oli joskus suosiossa :DD

 1. Eikä kuolin, kuulosti niin hyvältä listalta! :D Jos saisin joskus kolmoispojat niin niiden nimet olisi ehdottomasti Tauno, Mauno ja Rauno! 8)))

 1. Ihana karvarölli Haddi! Vitsit, kesäihottumahevosellakin on enemmän tukkaa kun meillä, nyyh... Sen siitä saa kun ostaa kaljuksi jalostetun rodun edustajan, vaikka onhan mun hepalla kuitenkin verraten jouhia... :D Ja ihana kisu myös, tykkään kaikesta karvaisesta ja pörröisestä!

 1. Quarterille sentäs vielä sopii naftit jouhet! 8) Toisin kuin Haddille, kuvittele miltä tuo näytti esim. kaksi vuotta sitten talvella ollessaan kalju. :"D Silloin se oli oikeasti karhu.

  Haha miulla on vähän samaa vikaa, aina kun Sulo taapertaa ohi niin se on vaan pakko pyytää syliin pöwwötettäväksi. 8>

 1. Voii toi Sulo oli ihana <3 Mullakin on kisu, mut se on semmonen lyhytkarvanen läski...
  __________________________________________________________________________
  Haleja Allulle Latulaan<3<3<3
  ____________________________________________________________________________________
  ridaustyyppi.blogspot.fi

Lähetä kommentti

Ruusut, risut, kysymykset ja randomiudet otetaan kaikki vastaan kunhan asiallisina pysytään. :)