Herra kengittäjä, seppäkin, kenties!

Kun yhdestä ammatista valmistuu niin toiseen vasta suunnataan. Tänään tuli vallan mukava kirje YSAO:lta ettäpäs "tervetuloa opiskelemaan!" -kas näin alkaa meikäläisen kengittäjänura, toivon mukaan myöhemmin kengityssepänkin! En malta odottaa helmikuuta että pääsisin aloittamaan. Herp derb!

Justiinsa kun bailasin siitä että vapaus tuli, moikka vaan koulu niin... no mutta, onhan tässä aikaa muutama kuukausi elää ilman opiskelua ja näin suoraan sanottuna on helpotus päästä vihdoin ja viimein opiskelemaan ihan haluamaansa ammattia eikä vain parasta mitä on kaupungissa tarjolla -silloin 16-v ei paljoa huvittanut lähteä pois kotikaupungista kun tiedostin kyllä että olen vielä true murkkuikäinen teini, tyhmä, mustavalkea ja ajattelematon -oli sinällään fiksumpaa olla ihan tutuissa piireissä ja hankkia ensin edes jokin ammatti siinä sivussa kun harkitsisin kasvavani edes hieman henkisesti, heh.

Toivon vain että fysiikka kestää, tai siis tarkoitan lähinnä juuri tuota polvea. Mutta en minä sitä voi tietää että kestääkö vai eikö kuin kokeilemalla, jos jättäisin menemättä koulutukseen "varmuuden vuoksi" niin katuisin sitä, jos jalka ei kestä niin olenpahan edes yrittänyt -ja jos se kestääkin niin olen unelma-ammatissani, voiko sen paremmin asiat ollakaan? Kengittäjiä tarvitaan muutenkin aina ja täällä niistä on jopa pulaa, joten jos siihen päälle vielä päräytän sen kengityssepän tutkinnon niin ainakaan ihan työttömäksi en jää -toinen asia sitten miten paljon tienaa, mutta tällä hetkellä sanon että olisi se vähän parempi kuin ei mitään... Nimimerkillä lompakossani kyykkii pelkkä matti, ei mulla tällä hetkellä ole varaa käydä edes ratsastustunneilla (eikä hammaslääkärissä, pelkään siellä niin paljon että tarvitsen käynnin yksityisellä jos tekevät muutakin kuin vain tarkastavat -ja nyt varmaan olisi juurihoidon paikka ja kukaan ei minua varmaan hoida ilman nukutusta kun viimeksi huidoin nyrkeillä jo poratessa että pääsisin pois huoneesta :D) enkä viitsi edes haaveilla siitä trail-satulasta miljoonaan vuoteen :/ Onneksi vanhemmat ovat sen verran ymmärtäväisiä että satsaavat tähän omia vähiä rahojaan ja maksavat opiskelun, turvakengät ja asuntolan.

Harvoin odotan näin innolla koulun alkamista!

12 kommenttia:

  1. täältä löytyy toinen hammaslääkäripelkoinen !! onneks ei kovin useasti siellä käydä...

  1. Haha. :D
    No hyvä että pääset kuitenkin vihdoin tekemään jotain, mitä oikeasti haluat!
    Itse voin vain toivoa, että se mihin olen tällä hetkellä suuntaamassa (okei myönnettäköön, että lukiota vielä se pari vuotta edessä ennen suurempia päätöksiä, mutta kumminkin) on se mitä oikeasti haluan tai muussa tapauksessa tajuan sen jo ennen opintojen aloittamista... :)

  1. Haha, minä kävin viimeksi 15-vuotiaana ja juuri kyseisellä kerralla yritin mätkiä tieni vapauteen -sen jälkeen ei kutsuttu edes tarkistukseen, vaikka tietääkseni ennen 18-v täyttämistä pitäisi kutsua. Siinä tapauksessa sen kutsun olisi pitänyt tulla jo 1½ vuotta sitten... :)

  1. :D Toivottavasti! Onneksi alaa voi vaihtaa aina vaikka kesken opintojenkin, joten älä turhaan vielä stressaa asiaa :)

  1. Hei cool, tervetuloo vaa tänne! Saatetaa törmätä sitte koulussa. :D
    Aikuispuolelle kengityskurssillekko pääsit? Jos joo, ni kannatan kyl sitä, ite molemmat kurssit käyneenä voin sanoo et oli kyl kokemus ja oppi mielettömästi, vaikka en edes joka kerraksi päässyt tulemaan. Ja ope oli just huippu.
    Ehkä joskus vielä päästään lukemaan sepiks samoihi aikoihi. :D

  1. Hoi toivottavasti törmätään. :D Ja aikuispuolelle totta kai, en tiennyt että siellä voi junnupuolellakin kengittäjäksi opiskella... mä olin lukevinani että sinne on 20-vuoden ikäraja, mutta kaipa mä sitten vaan luin koko ajan sitä aikkaripuolen opintotarjotinta. :P Ei olisi yllätys.

  1. Ai siis 20-vuoden ikäraja mihin? :D
    Ja siis ei tääl ookkaa junnupuolel, ainakaan tiedos, mut ysaon sivut ei oo päivittäny viel 2013 kursseja, ni ajattelin että eihän sitä tiiä vaik ne täl kertaa ois junnupuolellekki sellase väsänny. :D

  1. Kengityssepän tutkintoon, tosin se nyt on vähän irtonainen asia tästä. :D
    Ja kyllä siellä näkyi jo syksyllä 2013 kurssit, en mä muuten sinne olisi jo lokakuussa pistänyt heti hakemusta kun kurssivalikoimassa näin että kevättalvella 2013 alkaisi. Ovat ottaneet pois näkyvistä ne kurssit jotka ovat täyttyneet. :) Ja mä olisin kyllä joka tapauksessa mennyt aikkaripuolelle kun saa opiskelun sovitettua paremmin työelämään.

  1. Moikka, olen etsinyt sähköpostiosoittasi jo hetken aikaa, mutta en ole löytänyt. Voisitko laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen kaskinen.siiri@gmail.com? :) Kiitos!

  1. Jepajee, mie laittelen. :)

  1. ÄÄÄÄÄÄÄ nolona tunnustuksena ilmoitan lukeneeni sun blogista Villivarsa-lehdestä. Sen jälkeen oli pakko tulla pällistelemään tätä ja kyllä alan sun blogia seuraan (:
    Ite oon ammattini jo valinnu, MUTTA alkoi silti kiinnostaa yhä enemmän heppa-ala.
    Hei moi 17v. tyttö Tampereelta ja n. 4 vuotta ratsastanut. Niin melkein unohdin mitä piti tähän kommentoida. Hammaslääkäristä: kävin tossa joulun jälkeen hammashygienistillä ja se käski ottaa mun kielikorun pois ): (ja kilttinä kakarana otin sen pois) sillä kaikki suun aleen lävistykset aiheuttaa ikenien vetäytymisen ja sitten alkaa se alue näkyy, mis ei oo kiillettä ja siihe tulee helposti reikiä ja sattuu. Ei mulla ehtiny oleen se läväri kuin vuoden ja oli ikenet päässy vetääntyy. Onneksi säilyin rei'ittä (: Ja anteeksi, jos tämä kasvatti hammaslääkäri pelkoa...

  1. Hieno juttu, kun pääset opiskelemaan toivottua alaa, kengittäjistä on todellakin pulaa.Kroppa kestää jos kestää, mutta kannattaa ainakin yrittää.Mullakin vikana opiskeluvuonna kroppa alkoi prakaamaan ja syksyllä valmistumisen jälkeen diagnosoitiin TOS ja lääkäri oli sitä mieltä ettei kannata tehdä hevoshommia työksi.Noh, opiskelu ei kuitenkaan ollut turhaa ja nyt jatkokouluttaudun klinikkaeläintenhoitajaksi (tavoitteena hevosklinikka duunipaikkana).Kengityssepäksi meinasin myös, mutta toistaiseksi en halua lähteä Ypäjälle.Peruskengitystaito löytyy ja sillä pystyy saamaan taskurahaa, ammatti nyt toistaiseksi toisaalle.

Lähetä kommentti

Ruusut, risut, kysymykset ja randomiudet otetaan kaikki vastaan kunhan asiallisina pysytään. :)