Bukefalos

Kuulin tänään hauskan jutun tallilla: Haddi pelkää aamuisin omaa varjoaan! :D Sitä on kuulemma hankala saada aamulla pihalle jos maneesin seinään heittäytyy herran varjomuotokuva auringon, tai näin talvisin, kuun, voimin. Jumittaa, korisee, pomppii. Oman varjonsa vuoksi... Kyllä on aikamoinen sankari tuo Höpö, tulee mieleen ihan tarina Aleksanteri Suuren Bukefalos-orista joka pelkäsi omaa varjoaan.

Ratsastin tänään ensimmäiseen kertaan 1½ kk, ja minä jo varauduin että pääsen taas tutkimaan tarkemmin maneesin hiekkaa -Haddia ei ole muutamaan päivään liikutettu ja tunnetusti silloin virtaa riittää, ja kun siihen lisätään vielä se että se takuuvarmasti testailisi minua niin katastrofi on taattu. Vieläpä kun en jostain kumman syystä edes juoksuttanut Haddia, kuten se yleensä talvisin aina pitää ennen kuin nousee selkään, ellei sitten ehdoin tahdoin tahdo tehdä kaiken superhypermeganopeudella.

Mutta ihmepä tapahtui, Haddi oli aivan loistava! Minäkin tunsin että jopa onnistuin jossakin, mikä on harvinaista varsinkin silloin kun on ollut taukoa. Haddi ei tehnyt pahempaa kuin alkuun hieman tahmaili testatakseen että onko pakko, no oli pakko, sitten mentiinkin reippaasti mutta hallitusti. Harmittaa kun ei ollut kuvaajaa mukana, harvoin nimittäin tuo yhtälö toteutuu -joko Haddi on lapasessa mutta se vain raahustaa perse tallissa, tai sitten vaihtoehtoisesti on reipas ja ihan rallikierroksilla. Tänään se tukeutui hyvin ja meni jäntevästi ja reippaasti, ei kuitenkaan jännittyneesti (vaikka maneesin katolla riehuikin jotain hulluja kamikaze-talitinttejä, ihmettelen yhä ettei Haddi edes niitä säikkynyt!) ja toimi muutenkin ihan kymppiplus. Molemmat laukat onnistui niin suoralla kuin kaarevallakin uralla, asetukset ja kasaamiset myöskin onnistui harvinaisesti jopa oikeassa laukassa, ravit nousi suoraan ja puhtaasti ilman possupassitarjoilua...
...Siis nyt joku myöntää että mitä pilsuja on käynyt Haddille syöttämässä, se ei ikinä ole jättänyt alle viikonkaan tauon jälkeen testaamatta ja muutenkin koko hevonen meni suorastaan pelottavan nätisti. Tama hyva, voisi toistua useamminkin. 8)

Jospa nyt voisin alkaa käymään useammin tallilla ja keskittyä taas ihan kunnolla länkkärijuttuihin, työttömänä olemisessa on se hyvä puoli että harrastuksille ainakin on aikaa. Muita hyviä puolia sitten olekaan. :/

5 kommenttia:

  1. Tykkään hirmuisesti lukea blogiasi, kun kirjoitat niin mielenkiintoista tekstiä! :D ei sitä perustylsää "ratsastin tänään lissulla. lissu oli jeez." Kerronta on mukavaa ja sitä jaksaa lukea vaikka pidempäänkin :D!

    /villiluonne.blogspot.fi

  1. Kiitos, mukava kuulla että blogi miellyttää! :)

  1. Ompa hämäävää, kun välillä sanot Haddia Höpöksi. Omakin poni on Höpö niin on hassua lukea. :D Mutta sulla on tosi hieno blogi ja Haddi on uskomattoman suloinen.

  1. Hehe, rakkaalla lapsella on monta nimeä. :D "Haddi, Höpö, Hödö, Höpövaatti, Börje, Hattivatti, Ruuna Raketti..."

  1. Aivan upeita noi sun piirustukset! oot tainut joskus piirttää v-talleillekkin, ihan kun oisin niihin sielläkin törmännyt. Mikä systeemi sulla on jos haluaisin mun hepasta sun piirtämän kuvan tai siis piirrätkö mallista?:)

Lähetä kommentti

Ruusut, risut, kysymykset ja randomiudet otetaan kaikki vastaan kunhan asiallisina pysytään. :)